fbpx

Parket / Laminaat

Laminaat & parketvloeren  dienen voor het instaleren  aan de bepaalde voorwaarden te voldoen, indien de ruimte`s afwijken van deze voorwaarden kan er middels een voorinspectie gekeken worden naar een passende oplossing.

Laminaat/Parket

Het laminaat / parket moet minimaal 48 uur acclimatiseren in de ruimte waarin deze gelegd wordt in de ongeopende verpakking. De temperatuur van de ruimte moet tussen de 18-20°C liggen en een relatieve luchtvochtigheidsgraad van tussen de 50 – 65%. LETOP: leg de producten nooit rechtstreeks te acclimatiseren op vloer verwarming.

Bij ruimte’s langer dan 10 meter en breder als 5 meter is het aan te bevelen om een bewegingsvoeg aan te brengen of de vloeren vast te lijmen op de bestaande ondervloer.

Ondervloer moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

Voordat wij beginnen te leggen moeten de gelegde ruimte`s  onder bepaalde voorwaarden worden opgeleverd aan onze parketteurs:

  1. De ondervloer dient schoon te zijn
  2. De ondervloer dient vlak te zijn (er dienen geen hoogte verschillen in de ondervloer te zitten)
  3. De ondervloer dient vrij zijn van uitstekende schroeven en spijkers
  4. De ondervloer dient blijvend droog zijn
  5. Indien te leggen op een houten ondervloer dient de vloer goed dragend en niet verend te zijn.
  6. Indien de vloer vast word gelijmd op een betonnen / anydriet / tegel ondervloer dient de vloer constructief goed in elkaar te zitten. Hiervoor is een vloerinspectie noodzakelijk voor het behoud van de garantie.

Plinten

Bij het plaatsen van Mdf plinten moeten de eventuele oude plinten van de muur verwijderd zijn.